Background

VOITA LÄHILOMA LOVIISAAN!

Ideoi unelmiesi lähiloma ja ota suunta kohti Loviisaa! Osallistumalla kilpailuun voit voittaa ikimuistoisen lähiloman maalla, merellä tai kaupungissa 8.7.–11.7.2021.

Loviisa on ihana –
ja se on lähellä.

Tule ja tutustu sympaattiseen, merelliseen ja elävään pikkukaupunkiin.

Mitä sinä ja kaverisi haluatte tehdä voittolomalla? Tässä virikettä kaikesta mitä Loviisassa voi tehdä!

Tutustu upeisiin yksityispuutarhoihin, melo mahtavissa merimaisemissa, vieraile historiallisessa merilinnoituksessa, polje jopolla halki vanhan kaupungin tai lounasta yli satavuotiaassa yksityiskodissa. Voit myös frisbeegolfata, paijata lehmiä, kalastaa, puhua pakkåruotsia, saunoa, sup-lautailla, kulkea Sibeliuksen jalanjäljissä… Tekemisen kirjo on laaja, valitsette itse mitä haluatte tehdä – ja haluatteko uuden loviisalaiskaverin mukaan retkelle vai menettekö mielummin keskenänne.

Background

Pyöräily

Vauhdin ja vapauden tunne! Kaupunkipyörällä liikut kätevästi pitkin kyliä, metsäpoluilla seikkailuun on fatbike menopelien ykkönen. Vaihtelevat maastot saavat matkan kulumaan kevyesti meren rannalta pellonpientareita pitkin metsäpoluille asti. Loviisasta löytyy satoja kilometrejä pyöräilyreittejä, siispä suosikkeja etsimään!

Background

Vanha kaupunki

Historiallinen alakaupunki meren äärellä on laaja ja ehyenä säilynyt, suojeltu puukaupunginosa, jonka hiekkakujilla on ihana vain kuljeksia. Tunnetuksi se on tullut erityisesti Loviisan Wanhat Talot -päivistä elokuun lopussa. Pieniä ja suuria tapahtumia riittää halki koko kesän, mutta aktiivisen pikkukaupungin elämänmeno on silti leppoisa eikä ruuhkia tunneta.

Background

Maistuisiko kupponen?

Kahvia puutarhassa vai olutta kartanon panimolla? Roseeta rannassa, pillimehu pellolla tai limpparia laiturilla? Antaudu Suomen parhaalle pikkukaupungille kesäisin mielin ja paljain jaloin. Nauti Loviisassa rakkaudella tuotetusta ruoasta ja herkistä herkkuhetkistä.

Background

Saariston sylissä

Hudön upealla saarella nautit hiekkarannasta ylhäisessä yksinäisyydessäsi. Saattaa siellä olla toinenkin venekunta, harvoin kuitenkaan kolmatta. Loviisan saaristo on laaja ja virkistyskäytössä olevien saarien määrä suuri joten tunkua ei juuri ole. Venetaksilla pääsee minne vain ja merilinnoitus Svartholmaan kyyditsee yhteysalus. Svartholman saarella on myös ravintola ja näyttely ja ihan läheisiin saariin voi vaikka soutaa.

Background

Outdoor-ihmisen paratiisi

Loviisassa voit toteuttaa unelmiesi aktiiviloman. Metsässä lääniä riittää kävelijöille, pyöräilijöille ja vaeltajille – eivätkä ruuhkat häiritse. Merelle mahtuvat uimarit, melojat, purjelautailijat, surffarit ja muut aaltojen ystävät.
Loviisa on todellinen outdoor-friikkien unelmakohde, täällä voit harrastaa kaikkia ulkoilmalajeja helposti ja lähellä. Vähemmän friikit voivat rennosti tutustua näihin mahdollisuuksiin oppaan kanssa. Tai pulahdella sup-laudalta veteen.

Background

Melonta

Vedenpinnan tuntumassa maisemat lipuvat ohi kuin unessa. Melojaa odottavat huikeat näkymät saariston salaisista helmistä monipuolisen kasvuston jokisuistoihin. Aloittelija pääsee helposti nauttimaan laineista pienellä päiväpyrähdyksellä, kokeneemmat konkarit uskaltautuvat pitkillekin reissuille ja surffaamaan!
Aurinkolasit päähän ja eväät mukaan – kajakin, kanootin tai sup-laudan kyydissä kaikki aistit ovat töissä ja epäoleellinen unohtuu.

Background

Kiipeily

Jyrkkiä kallioita valloittaaksesi sinun ei tarvitse lähteä kauas vuoristoisille seuduille, riittää kun otat suunnan Strömforsin ruukkikylään. Lähellä sijaitsevat Huuhkajavuoren ja Haukkakallion jylhät maisemat odottavat juuri sinua, kiipeilyn harrastaja tai aloittelija. Toiselta puolelta Loviisaa, Lappnorista löytyy puolestaan maailman vaikeimmaksi tituleerattu boulderointireitti, osaavallekin kiipeilijälle haastava kalliokiipeilypaikka.

Background

Maaseudun hurmaa

Loviisasta löydät halki perinnemaisemien kulkevia hiekkateitä ja saaristoon vieviä mutkaisia reittejä. On jylhiä erämaita ja kauniita peltoaukeita. On taloja ja tiloja, hevosia ja auringonkukkia.

Background

Voita elämäsi kesä -lähiloma itsellesi ja ystävällesi

Kerro meille, millaisen pitkän viikonlopun haluaisit viettää ystäväsi kanssa ja me rakennamme teille ikimuistoisen lähiloman. Mene kilpailuun tästä: