Background

Grattis till vinnaren

Hjärtliga gratulationer Essi Haapaniemi!

Tack till alla deltagare. Vi fick en enorm mängd ansökningar – men det kan endast finnas en vinnare, och den här gången är det esbobon Essi, med vänner. De kommer för att fira en aktiv semester ”Ditt livs sommar” i Lovisa i slutet av augusti. Vi berättar mer om deras upplevelser efter besöket. 

Ha en trevlig fortsättning på sommaren.

Förverkliga dina drömmars aktivitetssemester genom att styra kosan mot Lovisa! Genom att delta i tävlingen kan du vinna en oförglömlig aktivitetssemester tillsammans med tre vänner i en mångsidig miljö bland hav och natur.

Lovisa är underbar –
och ligger nära

Bekanta dig med klättringens utmaningar, paddla i mäktiga havslandskap, lev utomhusliv i Strömfors bruks unika vildmark, strosa runt landsbygden, kasta frisbee i Valkom, eller suppa (ståpaddla) på Lovisafjärden.

Äventyra med kanot längs med Kymmene älv, bada bastu vid havsstranden, sätt cykeln på prov genom skogsvägarna…Vad du än drömt om att göra utomhus kand du nu förverkliga i Lovisa.

Background

Paddling

Från vattenytan sett glider landskapet förbi liksom i en dröm. För paddlaren väntar vackra utsikter från skärgårdens gömda pärlor till deltats mångsidiga flora. En nybörjare kan lätt slippa åt att njuta av strömmarna genom en kortare dagsutflykt, medan erfarna paddlare å andra sidan kan våga sig på längre sträckor eller kanske till och med surfing! Så sätt på solglasögonen och matsäcken i väskan för i kajaken, kanoten, eller på sup-brädan jobbar alla sinnen i tandem och det oväsentliga glöms bort.

Background

Cyckling

Fart och frihet!
Med en stadscykel rör du dig lätt runt byar och stigar, men för den äventyrslystne är en fatbike det enda alternativet. Omväxlande terräng får färden att gå lätt längs havsstranden och åkrar ända fram till skogsstigarna. I Lovisa finns hundratals kilometer cykelrutt, så det är bara att åka ut och upptäcka favoriterna!

Background

Klättring

För att erövra branta klippor behöver man inte färdas långa vägar till bergiga trakter. Det räcker med att man tar sig en tur till Strömfors bruk. De närbelägna Uvbergets och Falkbergets oframkomliga landskap väntar bara på dig, du klättringens nybörjare eller hobbyist. På andra sidan Lovisa, i Lappnor, kan man däremot hitta världens svåraste bounderingrutt, en utmaning också för den garvade veteranen.

Background

Bruket

Omgivningen kring Strömfors bruk är friluftsentusiastens Mecka. I det historiska järnbrukets miljö kan du syssla med de senaste trenderna inom friluftslivet: suppa(ståpaddla), paddling, orientering, klättring, terrängcyklin osv. Utöver Kymmene älvs djungelliknande landskap kan man runt Strömfors bruk också beundra gamla träbyggen, små hantverksbutiker, caféer, och restauranger. Logi, yogasal, ja till och med karting går att hitta i Strömfors. Det är alltså inte frågan om vilken vardaglig by som helst!

Background

Gamla stan

Lovisas anrika historia och utsökta arkitektur väcker förtjusning. Den historiska stadsdelen vid havsstranden i närheten av centrum är skyddad och bevarad så gott som fullständigt. De pittoreska trähusen och kullerstensgatorna gör stämningen komplett. Denna del av Lovisa känner inga trafikstockningar eller allmänt stök, utan behåller alltid ett rofyllt tempo.

Background

Skulle det smaka med en kopp?

Kaffe i trädgården eller öl vid herrgårdens bryggeri? Ett glas rosé vid stranden, saft på en åker eller lemonad på bryggan? Ge dig hän i Finlands bästa småstad med sommar i ditt sinne och bara fötter. Njut av mat som tillretts med kärlek och av sensitiva stunder med delikatesser.

Background

I skärgårdens famn

En härlig skärgård, öppet hav och åar. Rena sjöar i ödemarken och små dammar. Det finns vatten som tillfredsställer vars och ens smak, vare sig du vill vara aktiv eller njuta av vattnet vid stranden. Vattnet förtrollar dig, har en lugnande effekt och piggar upp. Till sjöfästningen Svartholm kommer du med förbindelsebåt. Där finns även en restaurang och en utställning.

Background

Medryckande musikkvällar

Kammarmusikens pärlor, avslappnad jazzbrunsch vid gästbåtshamnens restauranger och rockiga popkvällar vid viken. Fyra gånger per sommar spelar Radio Saltbodans DJ:n musik från vinylskivor och får alla att dansa under bar himmel i sommarnatten. Musiken förenar – One Love!

Background

Outdoor-entusiastens paradis

I Lovisa kan du uppfylla dina drömmars aktivitetssemester. I skogen finns det gott om plats för vandrare, cyklister, och klättrare utan risk för trafik. Känner man sig mer hemma till havs kan man simma, paddla, vindsurfa, eller surfa. Lovisa är ett utmärkt resmål för outdoor-fanatikern då nästan alla friluftssysslor finns nära till hands. För de som inte känner sig så vågade kan man delta i aktiviteterna med en guide, eller ta sig ett uppfriskande dopp i vattnet från sup-brädan.

Background

VINN DITT LIVS AKTIVITETSSEMESTER FÖR DIG OCH DINA VÄNNER

Berätta för oss hur din ultimata aktivitetssemester ser ut så förverkligar vi det för dig och dina vänner! Till vinnaren går en veckoslutsvistelse på den flytande panoramahyddan, era önskade aktiviteter, och en kasse fylld med lokalt tillverkade produkter att ta med sig hem och njuta av. Fyll i blanketten och skicka in. Jakten på Lovisas semesterpärla börjar nu!

Delta i tävlingen senast den 28.6. och upplev ditt livs sommar!