Background

Aku Vainikainen vann
en minisemester åt sig
själv och sju kompisar.

Läs här vad de gjorde och hur de trivdes i Lovisa!

Tusen tack till er alla som har deltagit i tävlingen!

Lovisa är underbar – och ligger nära.

Kom och bekanta dig med en sympatisk, havsnära och levande småstad.
Vad skulle du och dina vänner vilja göra på en semester som ni vunnit? Här får du tips om allt som man kan göra i Lovisa!

Background

Du kan bekanta dig med underbara privata trädgårdar, paddla i fantastiska havslandskap, ro med en kyrkobåt, besöka en historisk sjöfästning, göra en utfärd till en intressant bruksmiljö, trampa på cykel genom gamla stan, äta lunch i ett över hundra år gammalt privat hem eller delta i en trädgårdsfest tillsammans ett gäng Lovisabor. Du kan också spela frisbeegolf, klappa kor, vara med på höarbete eller åka ut och fiska. Här kan du fritt tala svenska, bada bastu, paddelsurfa, gå i Sibelius fotspår… utbudet av aktiviteter är stort, ni kan själva välja vad ni gör! Gänget som vinner får bo på paketjakten Österstjernan, vilket är en upplevelse i sig. Fartyget ligger förtöjt vid Skeppsbron som är centrum för sommarlivet i Lovisa

Background

Gamla staden

Lovisas intressanta historia och fantastiska arkitektur väcker säkert beundran. Den historiska nedre staden ligger invid havet, det är en stor och välbevarad, skyddad trästadsdel. Särskilt känd har den blivit via evenemanget Lovisa Historiska Hus då tiotals över hundra år gamla privata hem öppnar dörrarna för allmänheten. Lovisa Historiska Hus är ett avslappnat veckoslutsevenemang som lockar tusentals människor till staden. Både större och mindre jippon arrangeras i Lovisa under hela sommaren, men livsstilen i den aktiva småstaden är ändå lugn och någon rusning uppstår inte.

Background

Skulle det smaka med en kopp?

Vill du dricka kaffe i en trädgård eller öl i ett bryggeri? Rosévin vid stranden, saft med sugrör på en åker eller läsk på bryggan? Ge dig hän i Finlands bästa småstad, med sommar i sinnet och barfota. Njut av mat som tillretts med kärlek och av sensitiva stunder med delikatesser.

Background

Låt vattnet föra dig

En storslagen skärgård, ett yttre havsband och åar. Rena sjöar i ödemarken och små dammar. Det finns vatten för vars och ens smak, för den som vill vara aktiv och för den som vill njuta av vattnet vid en strand. Hur som helst – vattnet förtrollar, lugnar och friskar upp.

Background

I skärgårdens famn

På natursköna Hudö kan du njuta helt för dig själv på en sandstrand. Eventuellt kan där finnas ett annat båtlag men sällan tre på en gång. Lovisa har en stor skärgård och antalet öar som får utnyttjas i rekreationssyfte är så stor att trängsel aldrig uppstår. Med båttaxi kommer du vart som helst och till sjöfästningen Svartholm går en förbindelsebåt. På Svartholm finns också en restaurang och en utställning.

Background

Landsbygdens charm

I Lovisa hittar du sandvägar som går genom traditionslandskap och krokiga vägar som leder till skärgården. Här finns ståtliga ödemarker och vackra öppna åkerlandskap. Det finns hus och gårdar, hästar och solrosor – blicken får verkligen vila. Och då du skärper hörselsinnet kan du höra röster av glada barn från byskolornas gårdar.

Background

Soffpotatisens mardröm

Terrängcykling i storslagna skogar. Paddling i skärgården, på öppna havet eller i små träsk och åar. Tennisplan vid badstranden, frisbeegolf på sandåsen. Vandringar i ödemarken eller bergsklättring. Vindsurfing. I Lovisa finns möjlighet till många utomhusaktiviteter, och alla ligger lättillgängliga. Det här är drömmålet för den som älskar att vara utomhus – och de som inte är lika aktiva kan bekanta sig med de här möjligheterna tillsammans med en guide. Eller ta sig ett dopp i samband med paddelsurfing.

Background

VINN DITT LIVS MINISEMESTER, FÖR DIG SJÄLV OCH ÅTTA KOMPISAR

Berätta för oss vad ni vill göra. Vi snickrar ihop drömsemestern för dig och dina vänner enligt era önskemål.