Background

Nära och underbara Lovisa ♥

Vinn minisemestern Ditt livs sommar för din och en kompisfamilj!

Nära och underbara Lovisa ♥

Välkomna till en sympatisk, maritim och levande småstad! Vad skulle din och din kompisfamilj vilja njuta av under vinstsemestern? Nedan hittar du några tips på vad en barnfamilj kan göra och hitta på i Lovisa!

Background

Gå i Adas och Gladas fotspår, delta i ett barnäventyr på den historiska sjöfästningen, cykla genom gamla staden på en Jopo, vandra längs småfolkets stig eller ät mumsig picknick på simstranden Plagen. Varför inte spela frisbeegolf, klappa hästar, spela fotboll, paddelsurfa, fiska och bada bastu? Upplev sommarens alla fröjder i trygg småstadsmiljö. Vad vill ni göra tillsammans?

Background

Gamla staden

Nedre staden, som ligger vid havet, är en vidsträckt, välbevarad och skyddad trästadsdel i Lovisa. Barnfamiljer kan med fördel bekanta sig med Gamla staden genom att vandra från liten dörr till liten dörr i småfolkets spår. Vadå för små dörrar? Det handlar bokstavligen om små dörrar som fantasin ger vingar.

Background

Får det vara något att dricka?

Sugrörssaft på åkern eller läsk på bryggan? Bejaka sommarsinnet, ta av er skorna och låt Finlands bästa småstad ta er med hull och hår! Njut av lugnet och friden – här finns inga köer eller stockningar./span>

Background

Vatten, underbara vatten


Betagande skärgård, öppet hav och åar. Rena ödemarkssjöar och små vackra träsk. Vatten i alla former för den aktiva och den mindre aktiva som bara vill njuta av utsikten. Vatten behagar, lugnar och friskar upp såväl gammal som ung.

Background

Barnäventyr i skärgårdens famn


Sjöfästningen Svartholms barnäventyr ”Svartholms bortglömda mysterium” är en intressant och medryckande tidsresa i sjöfästningens historia. Besökarna åker båt till ön som har en restaurang, ett museum, en lekplats, flera grillplatser och naturligtvis många spännande gömställen.

Background

Landsbygdens charm

Lovisa bjuder på traditionslandskap med små trevliga sandvägar och en lång slingrande skärgårdsväg som löper genom stolt ödemark och i vacker åkermiljö. Upplev landsbygdens hus, gårdar, hästar och solrosfält. Varför inte hälsa på hos bygdens förtjusande alpackor?

Background

Intresserad av friluftsliv?

Terrängcykling i skogen, paddling på öppna fjärdar och i brusande forsar, tennis invid Plagen och frisbeegolf på sandåsen. Eller kanske ödemarksvandring, bergsklättring och vindsurfing? Lovisa erbjuder den aktiva familjen oändliga möjligheter – lätt och nära. Man kan nog påstå att Lovisa är ett eldorado för alla friluftsfantaster. Den som vill får hjälp av en kunnig guide. Varför inte avsluta dagen med ett pass på stadens mångsidiga sportplan eller med ett uppfriskande dopp från SUP-brädan?

Background

Vinn minisemestern Ditt livs sommar för din och en kompisfamilj!

Berätta vad ni vill göra. Vi syr ihop en drömsemester för din och en kompisfamilj! Tävlingspriset omfattar två övernattningar, en middag, munkkaffe och önskad aktivitet för hela gänget.

Fyll i och skicka in tävlingskupongen. Klick. Lätt som en plätt! Delta och upplev Ditt livs sommar!